gedragstherapie paard

Ervaart u problemen met het gedrag van uw paard of pony?

Kies voor professionele hulp. Zekerheid met bewezen en wetenschappelijk onderbouwde therapiemethoden. Ons succespercentage is hoog.
Pas als u tevreden bent zijn wij het ook.

Ervaringen

Jaarlijks worden met behulp van gedragstherapie vele gedragsproblemen voor paarden opgelost. Lees over de ervaringen van klanten van Arlene Jansen Tinley-gedragstherapeut voor paarden.

Appaloosa merrie Karlijn van Cordula’s Hoeve

 

Staken en schrikken

Al 4 jaar had ik staak/schrik problemen met mijn appaloosa merrie, dit ging met ups en downs waar vooral in de winter het staken erger werd. In de tijd heb ik mijn nek gebroken na en val waardoor ik ook nog eens angstig ben geraakt voor het gedrag van Karlijn onder het zadel. Ik had al van alles geprobeerd voordat ik via Tinley in contact kwam met Arlène Jansen

Waardevolle conclusies en tips

Het eerste contact via de telefoon voelde al direct goed, betrokken en professioneel. Na een uitgebreide anamnese aan huis kwamen daar een aantal zeer waardevolle conclusies en tips uitrollen. Duidelijk was dat het tijdens het inrijden al niet goed is gegaan, het aanleren van een ronde hals + korter frame werd gedaan dmv teugeldruk en been en werd voor Karlijn als onprettig ervaren. Dit verklaarde voor mij ook direct waarom het sinds mijn overstap naar western even wat beter is gegaan. Door te staken kon zij aan deze voor haar onprettige situatie ontsnappen en toen zij eenmaal doorhad dat dit een effectieve strategie was begon ze dit steeds vaker toe te passen.

Voor het eerst een fijne winter

Arlène heeft mij geholpen met zowel rijtechnische tips, als tips in de huisvesting van paarden en dmv clickertraining. Met het laatste werd al gauw duidelijk hoe slim Karlijn was, ik was nog geen halve minuut bezig toen ik Karlijn met slechts 1 verkeerd getimde click in plaats van click=beloning al met haar hoofd heb leren schudden. Dankzij de lessen en Arlène haar geduld (ik was behoorlijk angstig geworden) ben ik met grote sprongen vooruit gegaan. Voor het eerst was het eerst fijne winter, waarbij ik door heb kunnen rijden met amper tot geen staakgedrag. Ik heb haar zelfs stukjes op de weg kunnen uitstappen, een mijlpaal waarvan ik niet verwachte deze zo snel te halen.

Helaas is Karlijn op 10 jarige leeftijd overleden door een plotselinge koliek aanval, en is zo ons verhaal midden op de pagina beëindigd. Toch ben ik Arlène ontzettend dankbaar, zij heeft mij inzicht gegeven in het gedrag van mijn reactieve iets te slimme merrie en ervoor gezorgd dat wij een heerlijk laatste jaar hebben gehad.