gedragstherapie paard

Ervaart u problemen met het gedrag van uw paard of pony?

Kies voor professionele hulp. Zekerheid met bewezen en wetenschappelijk onderbouwde therapiemethoden. Ons succespercentage is hoog.
Pas als u tevreden bent zijn wij het ook.

Paard staat niet stil bij opstijgen

Ongewenst gedrag bij het opstijgen zoals, draaien, achteruitlopen, steigeren of weglopen komt vaak voor en is goed op te lossen!

paard staat niet stil bij opstijgen

Vervelend en soms gevaarlijk

Het kan gevaarlijk zijn als je paard niet stil staat bij het opstappen, daarnaast is het vervelend omdat je vaak iemand nodig hebt om je paard vast te houden. Dit zorgt voor veel praktische problemen, irritatie en soms angst bij ruiter en paard.

De oorzaak bepaald de oplossing

Arlène gaat eerst samen met jou op zoek naar de oorzaak van het probleem. Er kunnen immers verschillende zijn waarom je paard het ongewenste gedrag vertoont. De diagnose bepaalt de oplossing. Hierdoor is de oplossing – en therapie per paard verschillend. [hoe werkt een consult[wat kost een consult?]

Enkele mogelijke oorzaken

  • Het paard heeft het niet geleerd stil te staan of heeft geleerd juist te bewegen
  • Het paard is angstig of gespannen en kan daardoor niet stilstaan
  • Het paard ervaart de training als onprettig en anticipeert hierop.
  • Het paard ervaart ongemak van het zadel en/of de singel.
  • Secondaire oorzaken zoals leefsituatie waardoor stress ontstaat voor de training.

Einddoel opstijgen aan de losse teugel

Als een paard goed geleerd heeft wat de bedoeling is hoef je hem niet tegen te houden. Je kunt dan aan een losse teugel opstijgen en het paard blijft netjes staan. Natuurlijk is het het beste op te stijgen met een krukje. Maar tijdens een buitenrit of op een wedstrijd zijn de omstandigheden soms anders, ook dan is het prettig dat je paard heeft geleerd stil te staan tijdens het opstappen zonder krukje.

Elk paard kan het leren!

Er zijn verschillende leermethodes om het stilstaan te leren, afhankelijk van de oorzaak, de situatie en de ervaring van de ruiter wordt een passende therapie gemaakt. De snelheid waarmee het probleem is opgelost is afhankelijk van verschillende factoren. Zo kan een paard dat niet goed zadelmak is gemaakt en steigert of wegrent bij het opstappen meer tijd nodig hebben dan een paard dat geen andere problemen heeft maar het enkel niet goed heeft geleerd.

Leren kan leuk zijn!

Heb jij problemen met opstappen en wil je op een eerlijke en prettige manier je paard leren stilstaan? Hulp en adviezen zullen het welzijn van uw paard niet schaden, ruwe aanpak is nooit onderdeel van het advies. Leren kan leuk zijn!

Neem (vrijblijvend) contact voor informatie, een afspraak of vragen.

 

 

 

 


Gedragstherapie voor paarden;
Professionele hulp bij gedragsproblemen!

Heeft uw paard gedragsproblemen? U krijgt de hulp die nodig is om het ongewenste gedrag te veranderen of te stoppen! Arlène Jansen is een Tinley® gedragstherapeut voor paarden geaccrediteerd door de SPPD.

DIRECT (vrijblijvend) CONTACT? VUL HET FORMULIER IN. IK NEEM ZO SPOEDIG MOGELIJK CONTACT OP MET U.