gedragstherapie paard

Ervaart u problemen met het gedrag van uw paard of pony?

Kies voor professionele hulp. Zekerheid met bewezen en wetenschappelijk onderbouwde therapiemethoden. Ons succespercentage is hoog.
Pas als u tevreden bent zijn wij het ook.

Over Arlène

Wilt u ook weer plezier en vertrouwen in de omgang met uw paard?
Kies dan voor professionele hulp bij ongewenst gedrag. Een gedragsconsult geeft u inzicht in het ontstaan van het probleemgedrag en belangrijker nog: het advies dat nodig is om het probleemgedrag te veranderen!

Arlène Jansen

Als Tinley gediplomeerd paardengedragstherapeut met veel praktijkervaring.  Arlène kan u en uw paard helpen bij ongewenst gedrag dat zich voordoet tijdens het rijden, trainen, op stal, in de weide of tijdens het vervoer of de verzorging.

Arlène heeft haar hippische opleiding in Engeland en Duitsland gevolgd (BHS en Warendorf), veel verschillende paarden getraind, zadelmak gemaakt en in de wedstrijden uitgebracht. Vanaf jonge leeftijd is zij elke dag met paarden in de weer, maar leerde pas echt begrijpen hoe een paard leert bij de opleiding van Tinley.

Arlène is docent bij de opleiding van Tinley en verzorgt lessen bij diverse ‘groene’ opleidingen. Daarnaast geeft zij regelmatig lezingen en organiseert zij excursies.

Voorbeeld van ongewenst gedrag

Het inzicht in het leergedrag van paarden maakt het voor haar veel eenvoudiger uit te leggen waarom dingen goed en fout gaan bij het trainen en in de omgang met paarden.

Daarnast volgt Arlène regelmatig bijscholingen en cursussen en blijft zij op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van gedrag, gezondheid en sport.

Zij hoopt dat de paardenwereld meer gaat leren over het paard. Een paard denkt echt wezenlijk anders dan wij en bredeneert de wereld niet zoals wij. Door duidelijker uit te leggen hoe iets geleerd kan worden komen we van oude vastgeroeste gewoontes af.

Voorbeeld: Paarden die bokken en rennen bij zadelmak maken zijn niet ‘dominant’ maar hebben een reden tot dit gedrag (meestal angst voor onbekende prikkel). Paarden die opdringerig zijn bij het zien of ruiken van voer hebben dit gedrag gewoon geleerd van de eigenaar (vaak per ongeluk). Paarden worden dus niet opdringerig van voer, maar wij leren ze dit (per ongeluk). Voer kan juist prima ingezet worden om probleemgedrag op te lossen. Het belonen van gewenst gedrag werkt immers veelal sneller dan het straffen van ongewenst gedrag. Immers bij straf leert het paard enkel wat hij niet moet doen – en bij beloning leert het paard wat hij wel moet doen.

 

Voor vrijblijvend overleg bel (werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur) 06 26 318 612, stuur een mail of vul het formulier in op de contactpagina.

Je wordt z.s.m. teruggebeld indien ik niet kan opnemen.