gedragstherapie paard

Ervaart u problemen met het gedrag van uw paard of pony?

Kies voor professionele hulp. Zekerheid met bewezen en wetenschappelijk onderbouwde therapiemethoden. Ons succespercentage is hoog.
Pas als u tevreden bent zijn wij het ook.

Maak kennis met ‘wilde’ paarden. Bijzondere excursie 30 mei 2014

Leer het natuurlijke gedrag van paarden kennen, tijdens een bijzondere excursie in de Stille Kern.

In zuidelijk Flevoland ligt het grootste loofhoutbos van west -Europa, zo’n 4000 ha. groot  aan de rand van het dorp Zeewolde. En in het midden daarvan ligt het  unieke natuurgebied “de stille kern”.


Een afwisselend  landschap van grasland, bos en imposante waterpartijen vormen het panorama dat zich openbaard als u het gebied binnen loopt. De goede balans tussen bos, water, ruigtes en  grazige weiden wordt in stand gehouden door het graas gedrag van de Konik.  Naast de Koniks leven er damherten, vossen en reeën maar is het ook een van de vogelrijkste gebieden van Nederland.

Momenteel leven er  61 Koniks met een geslachtsverhouding van 1 op 1. In het voorjaar zullen er weer een aantal veulens worden geboren  waardoor de groep groter wordt.  Deze dieren leven in vrijheid en nemen dagelijks beslissingen die gehouden dieren niet kunnen of hoeven te nemen.

Het gedrag en de behoeften van onze gehouden paarden heeft veel overeenkomsten met de ”wilde”  Konik. Dit gebied is ideaal om te zien wat paarden doen en willen als ze de vrije keus hebben. Ontdek de verschillende familiegroepen, bewonder de krachtige hengsten en geniet van de spelende veulens.

Paardengedragsdeskundige Arlene Jansen en Boswachter André Wels zijn gefascineerd door het natuurlijke gedrag van paarden en willen deze fascinatie graag met u delen. Zij hebben een speciaal excursieprogramma samengesteld waarbij u alles te weten komt over het natuurbeheer met paarden en het natuurlijke gedrag van de dieren leert ‘lezen’. Een leuk en leerzaam programma voor de natuurliefhebber en de paardenliefhebber, die graag meer wil weten over de oorsprong van het gedrag van het  paard.

Ben jij een paardenliefhebber en wil je meer leren over deze fascinerende dieren? Meld je dan aan en wandel gezellig met ons mee. Zorg voor lange broek en waterdichte schoenen en vergeet je camera niet.

Opgave via: www.staatsbosbeheer.nl/stillekern
Datum: 30 mei.
Locatie: Flediteweg parkeerplaats “de Horsterberg” te Zeewolde.
Tijd: 10.00 tot 13.00 uur.
Tips: stevige wandelschoenen en neem fototoestel mee.
Kosten: €20,00

 

Konik Horsterwold - Staatsbosbeheer

Leer het natuurlijke gedrag van paarden kennen, tijdens een bijzondere excursie in de Stille Kern