gedragstherapie paard

Ervaart u problemen met het gedrag van uw paard of pony?

Kies voor professionele hulp. Zekerheid met bewezen en wetenschappelijk onderbouwde therapiemethoden. Ons succespercentage is hoog.
Pas als u tevreden bent zijn wij het ook.

Excursie paardengedrag

WEGENS PERSOONLIJKE OMSTANDIGHEDEN KAN IK MIJN WERK OP DIT MOMENT NIET UITVOEREN. IK HOOP OP UW BEGRIP.

 

Het ideale, leuke en educatieve uitje voor rijverenigingen, manege’s of andere groepen! Wilt u meer leren over het normale (natuurlijke) gedrag van paarden? En genieten van een prachtig natuurgebied?

Excursies paardengedrag voor groepen, verenigingen, maneges en pensionstallen

De excursies worden hoog gewaardeerd, iedereen geniet tijdens de wandeling van de paard, kan prachtige foto’s maken en veel leren over het gedrag van het paard. Heeft u als vereniging of club een onderwerp waar u meer over wilt weten, neem gerust contact op met Arlene.

 

Genieten van de paarde in prachtig natuurgebied te Zeewolde

Het Horsterwold in Zeewolde biedt volop ruimte en voedsel voor de paarden en is het meest uitgestrekte bosgebied in de IJsselmeerpolders en het grootste aaneengesloten loofbos van West-Europa. Het natuurgebied is echt prachtig en ligt verstopt in de flevopolder. Er lopen circa 100 Koniks in het gebied verdeeld over verschillende harems en bachelorgroepen. De paarden vertonen natuurlijk gedrag en zijn daarom ideaal om goed te observeren. In dit bijzondere gebied mag je overal lopen – ook buiten de paden!

 

Volop informatie en al je vragen beantwoord

Gedragstherapeut Arlene heeft bijzonder veel kennis van paarden en deelt haar kennis graag met je. Ze blijft up-to-date en volgt de laatste wetenschappelijke onderzoeken en trends op het gebied van gedrag, voeding, huisvesting, training en nog veel meer. Stel gerust vragen, of geef vooraf aan welke onderwerpen jullie bijzonder interesse hebben.

 

In samenwerking met Staatsbosbeheer

De excursie is in samenwerking met Staatbosbeheer opgezet. De boswachter of een vrijwilliger localiseert de paarden voorafgaand aan de excursie. Tijdens de excursie kan Arlene e.e.a. vertellen waarom de paarden in het gebied grazen en wat hun rol is in het landschapsbeheer.

 

Een bron van inspiratie en kennis

Wat doet een paard en hoe leeft het indien het de vrijde keus heeft? Wat eet een paard en hoe lang slaapt het? Hoe groeit het op, op welke leeftijd stopt het met drinken bij de moeder, wanneer verlaat het het geboorteharem. Hoe zit het met dominatie en leiderschap? Kennis en ervaring die kan worden toegepast om de training en het welzijn van je eigen paard te verbeteren.

Minimaal 15 personen (max 20) – 20 Euro p.p.

De excursie duurt twee uur, maar loopt soms uit omdat we zo’n plezier hebben. Hou rekening met je kleding met je kleding (laarzen!).
Er is geen toilet of restaurant in het gebied, maar wel een golfclub vlakbij waar je na de excursie heerlijk kunt lunchen. Er kunnen maximaal 20 mensen mee (meer deelnemers verstoord het gedrag van de dieren). Gaan jullie mee?