gedragstherapie paard

Ervaart u problemen met het gedrag van uw paard of pony?

Kies voor professionele hulp. Zekerheid met bewezen en wetenschappelijk onderbouwde therapiemethoden. Ons succespercentage is hoog.
Pas als u tevreden bent zijn wij het ook.

Bijzonder filmpje hengsten (water)gevecht

Bijzonder filmpje wilde hengsten (water)gevecht en achtervolging

<

Machtig mooi om te zien wat een kracht deze hengsten hebben. Wat dit filmpje zo bijzonder maakt is het aangepaste gedrag van de hengsten in het water, op het land had deze ontmoeting er heel anders uitgezien. Om paardengedrag goed te kunnen observeren is het belangrijk dat je kijkt, maar niet meteen oordeelt. Ook hier zullen we vermoedelijk nooit weten wat de exacte gedachten van beide paarden zijn. Zijn het rivalen?, of is de naderende hengst misschien een zoon van de hengst op het eiland. Vergeet niet dat het zelfs in de natuur mogelijk is dat een Harem (familiegroep paarden) een leidhengst heeft (die de vader is van de veulens) maar er een tweede hengst is in het harem, deze hengst dekt niet, maar helpt wel mee het harem verdedigen. Kortom, de natuur is flexibel!
Natuurlijk ligt het meest voor de hand dat de hengst die naar het eiland zwemt heeft interesse in de merries, en de hengst die de indringer verjaagd zijn merries beschermd. Deze spectaculaire opname is gemaakt vanuit een boot.

De Cumberland Island liggen in de Verenigde Staten (Georgia). Op bijna 4.000 hectare ongerepte maritieme bossen, stranden en brede moerassen leven circa 175 wilde (verwilderde) paarden. De dieren krijgen geen voedsel of veterinaire zorg volgens de gegevens blijft de het aantal paarden de afgelopen 12 jaar stabiel rond de 175 paarden.
Zie ook; Feral Horses Cumberland

Hengsten zijn fantastisch mooie dieren, maar hebben net als merries en ruinen behoefte aan sociaal contact en uitdagingen. Dit filmpje laat onder andere zien dat het leven van een hengst vol uitdagingen en verantwoordelijkheden zit. Hengsten door ons gehouden komen regelmatig in de problemen doordat ze geïsoleerd worden gehouden. Heb je problemen met je paard? Neem gerust contact op!